Вівторок
19.03.2024
09:33
Вітаю Вас Гість
RSS
 

Зразковий  художній  колектив "СЯЙВО" Хотинської гімназії



Головна Реєстрація Вхід
Новини »
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 5202

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ритмі сучасного танцю

Серед багатства форм художнього мистецтва хореографія займає особливе місце. Хореографія, як жодне інше мистецтво, володіє багатьма можливостями для повноцінного естетичного удосконалення людини, для її гармонійного духовного та фізичного розвитку. У хореографічному мистецтві все більше знаходить застосування і розвиток сучасний танець, зі своїм розмаїттям стилів та напрямів. 
27 лютого у Хотинському районному Будинку дітей та учнівської молоді, проходив районний конкурс сучасного танцю «У ритмах ХХІ століття». На конкурс було представлено 25 колективів навчальних закладів району, близько 400 дітей стали учасниками конкурсу. У конкурсі брали участь конкурсанти трьох вікових категорій: молодша 9-11 років, середня 12-15 років та старша 16-18 років. На розсуд журі було представлено різноманітні стилі сучасного танцю (стилізація народного танцю, диско, хіп-хоп тощо) Тут можна було зустріти і маленького ковбоя, і російську «матрьошку», і гордовиту українку з державним прапором,  і стильну сучасну дівчину та багатьох інших персонажів сучасних танців. 
Визначати переможців було дуже важко, адже кожен виступ заслуговував на увагу, був цікавий у постановці та виконанні. Яскраві костюми також відігравали не меншу роль у виступі. Це  величезна заслуга керівників, вчителів та батьків, які підтримують своїх дітей у їхньому захопленні сучасними танцями. 
Переможцями конкурсу у молодшій віковій категорії став колектив «Топ-данс» Будинку дітей та учнівської молоді з танцем «Нереальна дружба». У середній віковій категорії перше місце розділили колективи «Сяйво» Хотинської гімназії з танцем «Водограй» за кращу стилізацію народного танцю та колектив «Топ-данс» Будинку дітей та учнівської молоді з танцем «Лялечки» і «Танцюй Україна»  у старшій віковій категорії. Володарем Гран-прі за підсумками конкурсу став колектив «Топ-данс» Будинку дітей та учнівської молоді. 
14 березня переможці районного конкурсу будуть захищати Хотинщину на обласній сцені. Потрібно зазначити, що колектив «Топ - данс» неодноразово виборював призові місця на різноманітних сценах різного рівня, як в Україні так і за кордоном. Так, нещодавно в м. Сторожинець відбувся регіональний відбір  ІІІ ювілейного Міжнародного фестивалю - конкурсу дитячої творчості «Джерело надій», де колектив у всіх вікових категоріях виборов перші місця та отримав найвищу нагороду цього конкурсу, Грамоту за кращу майстерність виконання, видану національною хореографічною спілкою України за підписом голови національної хореографічної спілки України, народним артистом України Мирославом Вантухом. Грамота дає 70% дітям, які займаються у цьому колективі, переваги при вступі у мистецькі навчальні заклади України. Організатори конкурсу запросили колектив «Топ- данс» стати учасниками конкурсу, який відбудеться у м. Києві 28-29 березня. 

                  

                     

       НАШІ  НА  ПЕРШОМУ  НАЦІОНАЛЬНОМУ

Відповідно до листа продюсера проекту Національної телекомпанії України «Фольк - Мюзік» В.О. Коваленка від 30.08.2012 року №342 та з метою розвитку самодіяльного хорового, музичного та хореографічного мистецтва, підтримки творчих колективів району, поширення відомостей про народні традиції Хотинщини  12.09.2012 року до міста Києва вирушили творчі колективи Хотинського району для участі у відеозаписі музичної програми «Фольк - Мюзік», яка відбулася у студії Першого Національного телеканалу  13.09.2012 року. У зйомках програми «Фольк - Мюзік» прийняв участь і наш хореографічний колектив "Сяйво". Незабаром відео буде показане на телеканалі УТ - 1.

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Корисні посилання

Сайт Міністерства
 освіти і науки України









Людмила Микитюк © При використання матеріалів посилання обовязкові